Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги

Міф та правда про продукти частина 2

ПРОДОВЖУЄМО....
?Ми те - що ми їмо. 
І часто ми вживаємо продукти, які насправді є не такими корисними і здоровими, як нам здається.

 Сьогодні поговоримо про 4 продукти, які відносяться до цього списку:

Сухі сніданки: мюслі та каші-хвилинки
Міф - Такі продукти добре допомагають у боротьбі з зайвою вагою, наповнені вітамінами та є гарним джерелом сил та енергії.
?Правда - Магазинні мюслі дуже калорійні і містять агато цукру та жирів. А зерна для каші-хвилинки проходят безліч не найкорисніших обробок.

Тростинний цукор
Міф - Менш калорійний, ніж звичайний, насичений вітамінами.
?Правда - Різниця калорійності звичайного рафінаду та тростникового цукру настільки незначна, що організм її не відчуває. А його корисність і насиченість необхідними мікроелементами ще досі вивчається спеціалістами, тож не доведена.

Гіркий шоколад
Міф - корисний для схуднення, менш калорійний за молочний шоколад
?Правда - ці всі слова підходять до високоякісного чорного шоколаду. Але зараз у склад, замість якісних какао-бобів, іде дешевий какао-порошок і велика кількість цукру.

Оливкова олія
Міф - Більш дієтична, ніж звична соняшникова
?Правда - Оливкова олія корисна лише якщо вона має кімнатну температуру. При нагріванні в ній утворюються трансжири та канцерогени. Тож смажити на ній не радимо.