Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги

 

Профілактика ботулізму

У питаннях профілактики ботулізму основними рекомендаціями є дотримання чистоти сировини харчових продуктів та технологій, правил консервації продуктів та не купувати овочі, фрукти, м’ясо, рибу на стихійних ринках, в жодному разі не можна вживати в їжу м’ясні та рибні консерви, якщо залізна банка роздута або деформована.

 Пам'ятайте,у випадку виявлення перших ознак харчового отруєння (слабкість, підвищення температури тіла, нудота, біль в животі, блювання, пронос тощо) не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться до лікаря.

Детальніше про ботулізм на сайті #ЦГЗhttp://bit.ly/2XFULYF